Paimenkoirat

Jess
Jess

Jess on Bordercollie, tuontikoira Iso-Britanniasta. Se on meidän seniori, syntynyt 15.4.2012. 

kyynärnivel 0/0

lonkkanivel B/C

 Jessi on tehnyt Suomessa parit pennut aikasemmalla omistajalla ja jäi meille yksien nautatreenejen jälkeen ensin vähäksi aikaa ja lopulta pysyvästi. 

Jessi on taitava paimen. Se on määrätietoinen ja omanarvonsa tunteva rouva. Se on eläinten kanssa rauhallinen ja on opettanut Anulle ohjaajana paljon uutta ja arvokasta.  Se on myös opettanut muille tilan koirille paljon ja ollaan oikein kiitollisia sen antamasta asiantuntija avusta. Edelleen Jess tekee tilalla kevyitä töitä.

Harrastuksiin Jessillä kuuluu uiminen, se rakastaa vettä siinä määrin, että hommaa täytyy vähän rajoittaa ja sille täytyy pistää pelastusliivit, koska se uisi rajattomasti ymmärtämättä oman jaksamisen rajoja.  

Penny
Penny

Penny on Bordercollie,  Jessin pentu. Se oli pienenä kaunis kuin kiiltokuva ja edelleen se on ehdottomasti meidän koirista se söpönassu. 

Se on syntynyt 3.9.2018

Lonkat C/B

Kyynärät 0/0

Penny on työmyyrä, joka hoitaa rutiinihommat suit sait sukelaan ja siinä ei kauheasti ohjaajia tarvita. Sille on opetettu suunnat, stopit ym, mutta se ei ihan aina niitä kuule, kun se kyllä tietää miten hommat hoidetaan. Se ei siis ole ihan niin kiltti miltä sen söpönassu näyttä. :D Aloittelevalle ohjaajalle Penny olikin ehkä liiankin fiksu koira ja olisi tarvinnut koulutusjakson jossain vaiheessa nuorena.  Sen on meillä annettu paljon tehdä rutiinia itsekseen ja toisten koirien kanssa, koska homma toimii, mitä siihen silloin puttumaan. Opetuksessa vähemmälle on siis jääneet sellaisa perusasioita kuten eläinten haku, ajon tempo, ehkä ihan perusasioissakin jo tasapainottaminen... 

Ollaan käyty kisoissa joitain kertoja ja ne on päättyneet siihen, kun Penny on mennyt pitämään lampaita tolpalle. Se on toiminut paljon jarrukoirana ja sitä ehkä siksi vähän ahdistaa lähteä tuomaan lampaita, etenkin jos ne juoksee, sen tekee mieli mennä eteen niitä jarruttaan. Turvallisessa paikkaa, missä eläimillä ei ole vetoja tai kun Pennyt tietää että niitä ollaan kuljettamassa jonnekin tiettyyn paikkaan, se kyllä hakee eläimet niinkuin kuuluu. Sillä on siis kaikki palikat, mutta ohjaaja ei ole osannut koota niitä oikein.

Arjessa Penny on maailman mahtavin. Sitä ei tarvitse pitää hihnassa, kun sille sanoo, että tulee takana, niin se tulee kunnes sille sanoo, että vapaa. Se on sisällä rauhallinen, se tykkää ihan kaikista ihmisistä, sen voi viedä mihin tahansa ja sille on kaikki aina ihan fine. Se on käynyt Ellin kanssa Anna Tapion koulua ja ollut siellä mukana oppitunneilla ja asuntolan hulinassa. Se harrastaa agilityä ja kun sille sanoo pam, se kellahtaa selälleen. Se on kerrassaan rakastettava persoona. 

Viima
Viima

Viima on Bordercollie Kemijärveltä. Syntynyt 26.8.2017

kyynärnivel 0/0

lonkkanivel B/B

Olkapäät kuvattu puhtaaksi. Geenitestattu, mitään löydöksiä ei ole.

Viima on tilan ehdoton luottotyökoira. Seille on vaikeaa löytää seuraajaa, se on aivan ainutlaatuinen työkaveri. Se tuntee tilan työt ja tehtvät ja sen voi kuka tahansa ottaa mukaan töihin ilman mitään ohjaustaitoakin ja se tekee hommat rutiinilla. 

Viimalta onnistuu työ kun työ ja se paimentaa nautojen, lampaiden ja ankkojen lisäksi myös kalkkunoita ja kanoja. Se on määrätietoinen koira, joka ei pelkää mennä pieniinkään tiloihin eläimien väliin. 

Viima on erittäin työälyinen koira. Se lukee eläimiä ja paikkaa ohjaajan puutteelliset taidot.  Viima harrastaa työn ohessa paimennuskisoja ja vähän matkan päästä meistä mökkeilyä ilman lupaa ystäviensä luona, jonne se livahtaa kun tietää töiden kotona olevan sillä erää loppu. :D

Sade, kuvannut Miikku Pietilä Lempäälän kisoissa
Sade, kuvannut Miikku Pietilä Lempäälän kisoissa

Sade on Bordercollie, Viiman pentu. Syntynyt 16.2.2020.

olkanivelen osteokondroosi terve/terve

kyynärnivel 0/0

lonkkanivel A/A

Sade on oma kasvatti. Halusin sellaisen koiran kun Viima, mutta vähän rennommalla elämänasenteella ja sellaisen sain. Sade on sopivan ohjaajaherkkä ja kiltti, mutta kestää painetta ja eläinten kanssa se on rohkea ja määrätietoinen. Vauhtia sillä on edelleen vähän liikaa, eli Sateen kanssa työstetään ennenkaikkea rauhallista tekemistä. 

Sade on meidän Elsan lempparikoira. He käyvät välillä hömpöttelemässä agilityhallilla esteitä. Sade istuu Elsan kainalossa j nukkuu mielelllään Elsan vieressä yöt. 

Sade alkoi jo vuoden iässä harrastamaan paimennuskisoja töiden ohessa. Sen harrastuksen parissa jatketaan.  

Anu ja Saana
Anu ja Saana

Saanko esitellä, Kelmi Saarahkka, Australiankelpie/workingkelpie Liedosta. Meidän juniori on syntynyt 13.10.2021.

Terveystuloksia ei vielä ole. 

Saana on aivan mahtava persoona, siihen on helppo rakastua. Siinä on paljon samaa kuin Viimassa. Se on työälyinen, sopivan ohjaajaherkkä ja tosi kiltti ja iästään huolimatta eläimiä paimentaessa ihanan rauhallinen. Se oppii asiat nopeasti ja haluaa olla ohjaajan kanssa yhteistyössä ja tajoilee asioita itse. Sen kanssa ehdottomasti aletaan harrastamaan kisojakin, kunhan se vähän tuosta kasvaa.